Факти

Име: Крушево

Статус: Град

Држава: Република Македонија

Број на жители: 5,330 (податоци од попис од 2002 година)

Површина: 2311 хектари

Географска ширина: 41°54'0"N (41.8950000°)

Географска должина: 22°37'12"E (22.6222200°)

Временска зона: Eвропа / Скопје (UTC +1.0)

DST: +1 час (Летно сметање на времето)

Временска зона: UTC +2.0

Клима: Kрушево има умерена континентална клима која е под влијание на планински климатски услови. Просечна дневна летна температура е 15.8º целзиусови, а во зима е -2.8º c. Просечна годишна температура е 8º c. 

Снабденост со вода: Безбедно е да се пие вода од чешма во Крушево. 

Телефонски код: +389 (0)48

Поштенски код: 7550

 

 

 

Овој сајт е овозможен со поддршка од американскиот народ, преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). 

Содржините се единствена одговорност на авторите и не ги одразуваат ставовите на УСАИД или Владата на САД.

 

Ищите где купить качественный глюкометр? Добро пожаловать в наш магазин! Широкий выбор товаров для больных диабетом.