Занаетчиски тури

Крушево е една од неколкуте преостанати локации во Македонија, каде што посетителите можат поблиску да ги увидат занаетчиските традиции кои датираат од времето кога градот бил важен трговски центар во 18 и 19 век. Изработувачот на буриња и ковачот, заедно со неколку други кои се помеѓу последните занаетчии во Крушево, ќе ви го покажат својот стар стил на изработка, за време на оваа уникатна еднодневна тура низ тесните калдрми на градот.

Информации за турата

Времетраење: 5-6 часови

Хотелско сместување: /

ТРансфер од аеродром: /

Водич: Да

Големини на групи: до 12 луѓе

Распоред

Посетете една од неколкуте останати занаетчиски работилници во Крушево. Во секоја работилница, мајсторите ќе Ви го покажат процесот на производство на дрвени буриња, бакарни садови и железни производи. Уживајте во кафе-муабет со мајсторите - можеби и ќе си најдете ново хоби!

Доколку некои од гостите сакаат, ќе им биде дозволено да учествуваат во изработката.

Цена и вклучени трошоци

Цена по лице: Ве молиме контактирајте со нас (цената зависи од големината на групата).

Вклучено во цената:

- Contribution to the local hosts (intended for preservation of the crafts traditions of Krushevo)

- Coffee/tea break and lunch

- Guidance by local guide/translator

Not included:

- Individual expenses

Галерија

Овој сајт е овозможен со поддршка од американскиот народ, преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД). 

Содржините се единствена одговорност на авторите и не ги одразуваат ставовите на УСАИД или Владата на САД.

 

Ищите где купить качественный глюкометр? Добро пожаловать в наш магазин! Широкий выбор товаров для больных диабетом.