Религиско уметничка тура

Ѕирнете во мистичноста на црквите и на влашката традиција. За време на прошетките можеби ќе пробате пита што сами сте ја меселе со домаќинките во влашката куќа.  

Информации за турата

Времетраење: 3 - 4 часа

Хотелско сместување: /

Трансфер од аеродром: /

Водич: Да

Големини на групи: до 12 луѓе

Распоред

Посета на црквите Св. Никола, Св. Јован и Успение на Пресвета Богородица.

Посета на галерија на икони во црквата Св. Јован.

Посета на влашка куќа и дегустација на традиционална крушевска храна (гурабии, лаптука, крофни, пита со зелка, сирење или спанаќ, кифли, питулици со лук, кисело млеко и овчо сирење, локум, мармалад од шипки, слатко од малини).

Цена и вклучени трошоци

Цена по лице: Ве молиме контактирајте со нас (цената зависи од големината на групата).

Вклучено во цената:

- Состојки за подготвувањето на храната

- Оброци и активности (како што се наведени во програмата)

Не е вклучено во цената:

- Индивидуални трошоци

Галерија